Your Ad Here

Lage FODMAP korte keten Diëten


English Version is Available Here

Gastro-intestinale aandoeningen kunnen betrekken symptomen zoals buikpijn, opgeblazen gevoel, winderigheid, reflux, diarree en / of obstipatie. FODMAPs zijn een groep van korte keten koolhydraten die slecht worden geabsorbeerd. Zij zijn dus vergist door darmbacteriën het vrijgeven van gas en die leiden tot deze symptomen. U heeft geadviseerd om te voorkomen dat de volgende FODMAPs voor een periode van ten minste 8 weken na die tijd uw diëtist zal u adviseren of voor een van de groepen FODMAP uitdaging.

Wat Foods moet worden beperkt?




1. Voedingsmiddelen met een overmaat FRUCTOSEGEHALTE


Honing, appelen, peren, Mandarijn, Peach, Mango, watermeloen, honingmeloen, Lychee, carambola, star fruit, Nashi fruit, Coconut cream / kokosmelk, fruit in blik in natuurlijke sappen (perensap), fructose of glucose, Vruchtensap (ook behoefte aan veilige vruchten te beperken tot 1 / 3 glas sap), gedroogde vruchten (veilige vruchten te beperken tot 1 eetlepel)




2. Voedingsmiddelen met fructanen


Tarwe (in grote hoeveelheden), Rogge (in grote hoeveelheden), Ui - bruin, wit, lente, spaans, sjalot, prei, artisjokken, courgette, witlof Ecco, Caro dranken, Paardebloem thee, inuline (kunstmatige vezels toegevoegd aan producten, bijvoorbeeld Dairy Foods), Fructooligo sacchariden (FOS) (kunstmatige vezels toegevoegd aan sommige voedingssupplementen)



3. Foods met sorbitol


Abrikozen, perziken, nectarines, kersen, pruimen, appels, peren, kunstmatig gezoete tandvlees, muntjes, lolly's, Kunstmatige zoetstoffen: sorbitol, mannitol, xylitol, Isomalt



4. Voedingsmiddelen met raffinose


Kool, Brussel spruiten, groene bonen, asperges, peulvruchten - kikkererwten, linzen, rode bonen, gebakken bonen.